Viitasaari Seminaari

Seminaarin puhujat

12.3.2022

Tapahtuma ’Tuulivoima, uhka luonnolle ja omaisuudellesi?’ toteutetaan lähi- ja etätapahtumana paikan päällä Viitasaaren Areenalla ja etäosallistumisena lauantaina 7.5.2022. HUOM! Päivämäärä on muuttunut! Alla seminaarin puhujat.

Eija-Riitta Korhola

Eija-Riitta Korhola

Clean Techiin ja energiaan keskittyvä hallitusammattilainen ja filosofian tohtori, joka on väitellyt ilmastopolitiikasta. Vuosina 1999-2014 hän toimi europarlamentaarikkona ja 2006-2010 Kokoomuksen varapuheenjohtajana.

Korhola johtaa kansainvälistä ihmisoikeusjärjestö First Step Forumia ja on toiminut mm. Kirkon Ulkomaanavun säätiön hallituksessa ja HelsinkiMission valtuuskunnassa. Hän on Japanin hallituksen perustaman ilmastofoorumi ICEFin johtoryhmän jäsen.

Eija-Riitta Korhola

Pauli Rintala

Metsänhoitaja Pauli Rintala, toimii MTK kenttäpäällikkönä ja metsäasiantuntijana Keski-Suomessa. Hänellä on monipuolinen kokemus maankäyttöön, sopimuksiin, metsiin ja puukauppaan liittyvistä asioista.

Riitta Lindgren

Riitta Lindgren

Riitta Lindgren on Tuulivoima-kansalaisyhdistys ry:n hallituksen jäsen. Yhdistys perustettiin vuonna 2013 tuulivoimarakentamisen piiriin joutuvien kansalaisten etujärjestöksi ja yhdyssiteeksi.

Riitta toimii yhdistyksessä luvitusasiantuntijana, ja hänen tehtävänään on myös yhdistyksen jäsenten neuvonta tuulivoimahankkeisiin liittyvissä kysymyksissä. Hän on koulutukseltaan KTM ja työskennellyt tilitoimistoyrittäjänä.

Kimmo Suomi

Kimmo Suomi

Emeritusprofessori Kimmo Suomi on liikuntainfrastuktuurin tutkija. Hänet tunnetaan Suomen liikuntapaikkojen ja -alueiden sekä virkistys- ja ulkoilualueiden tutkijana. Hän on kehittänyt mm. alan GIS-paikkatietotutkimusta.

Hänen kansainvälisesti tunnetuimpia teoksia on Lähiliikuntapaikka ”Neigborhood Sport Facility” sekä ”Tuulivoima ja sen terveysvaikutukset” tutkimus. Maailmalla tiedostetaan infraäänen haittavaikutukset, nyt kaivataan tarkempaa alan tutkimusta myös Suomeen.

Hannu Nykänen

Hannu Nykänen

Diplomi-insinööri Hannu Nykänen, eläkkeellä oleva entinen VTT:n johtava tutkija, tutkimusalueena työmenetelmien, koneiden ja laitteiden työpaikka- ja ympäristömelun torjunta.

Viimeisinä vuosina ennen eläkkeelle jäämistä VTT:llä ja eläkkeelle jäämisen jälkeen erikoistuminen tuulivoimaloiden melusääntelyyn ja tuulivoimamelun aiheuttamien haittojen arviointiin ja torjuntaan.

Upi Vartiainen

Upi Vartiainen

Upi Vartiainen on Pelastetaan Suomen Luonto ry yhdistyksen perustaja. Yhdistys perustettiin vuonna 2021. Hän on tehnyt menestyksekkään uran suunnittelualan yrittäjänä ja toimitusjohtajana.

Margareta Haverinen-Brand

Margareta Haverinen-Brand

Margareta Haverinen Brandt on musiikin tohtori, oopperalaulaja, laulupedagogi ja toimitusjohtaja, Vuorilahti 44590 ryhmän johtaja sekä Pro Vuorijärvet ryn puheenjohtaja.

Margareta vietti varhaislapsuutensa mummon ja papan hoidossa Viitasaarella, Vuorilahden kylällä ja kokee juuriensa täällä edelleenkin olevan. Kauppalan tilalla Vuosjärven rannalla hän on viettänyt jo kymmeniä vuosia vapaa-aikansa. Hän on järjestänyt tilallaan vuosittaisen musiikkitapahtuman, Luomulaulu, joka on nauttinut yleisön suosiosta monipuolisine konsertteineen klassisesta ja kamarimusiikista aina keveämpiin operetti- ja musikaalitunnelmiin.

Tulevaisuuden kuva ja äänimaailma naapurikunnan tuulivoimalahankkeen jaloissa on fatalistinen, kaiken luonnon ja akustisen äänen tuhoava ja peittävä. Siten niin hiljaisuuden kuin Luomulaulun kuolema. Alue on jatkoa Keski-Suomen harvinaisille hiljaisille metsä- ja järvialueille. Tuulivoimayhtiöt lupaavat hiljaista ja häiriötöntä 40/45 dB äänen voimakkuutta, joka nykyiseen suhteutettuna on kaupungin melutaso.

Vuosjärven rannalla eletään kalastamisesta, marjastamisesta, sienestämisestä ja luontomatkailusta. Voimaloiden rakentamisen tuhoama ja runtelema luonto ei ylläpidä elämää, kohta edes ihmisille. Pyhä-Häkin kansallispuistosta puhumattakaan.

Jaa somessa