Pelastetaan Suomen Luonto ry

Yhteystiedot

Pelastetaan Suomen Luonto ry on syksyllä 2021 perustettu puoluepoliittisesti sitoutumaton yhdistys. Päämäärämme on edistää luonnon suojelua ja varmistaa Suomen luonnon monimuotoisuuden säilyminen.

upi vartiainen

Upi Vartiainen

Puheenjohtaja

Anne Koponen

Anne Koponen

(FM) Koordinointi

Riikka Rajalahti

Riikka Rajalahti

(MMT) Tuulivoima-asiat Keski-Suomi, Multia

pslry

Suurkiitos myös kaikille taustajoukoissamme toimiville henkilöille

Upi Vartiainen

"Kiinnostukseni luontoon heräsi jo varhain lapsuudessani asuessani keskellä metsää Pohjois-Savossa Rautavaaralla. Seurasin monin tavoin luontoa; eläimiä, lintuja, maisemia, vesistöjä, jokia ja puroja ja vuodenaikojen vaihtelua. Vuoden 1970 luonnon ympäristövahingot jättivät lähtemättömän jäljen paikallisluontoon ja mieleeni.

Vanhat metsät avohakattiin sumeilematta ja ajan oppien mukaisesti, ne kynnettiin valtavilla koneilla. Alueet muuttuivat kulkukelvottomaksi ja puutkaan eivät kasvaneet ravinnottomassa syvältä nostetussa maassa. Myöt suot ojitettiin suoraan järviin, jolloin humus siirtyi pintavesien mukana suoraan järviin. Kauniit ja kirkasvetiset järvet muuttuivat tummavetisiksi ja mutapohjaisiksi. Näistä ympäristörikoksista ei kukaan joutunut jälkeenpäin vastuuseen. Tämä sama tulee tapahtumaan myös tuulivoimateollisuusrakentamisen kanssa. "

"Luonto on minulle henkireikä, josta ammennan hyvinvointia. Viime vuosina olen rakentanut useamman ison kosteikon ja ruokin vesi- ja metsälintuja ja muita metsän eläimiä maastoon sijoitetuilla syöttökatoksilla ympäri vuoden. Perustin Pelastetaan Suomen Luonto ry:n tuomaan laajemmin esiin ihmisten toiminnasta aiheutuvien haittojen seurauksia meidän tärkeimmälle voimavaralle eli monipuoliselle luonnolle, linnuille ja eläimille ja kansallismaisemille. Olen rahoittanut toiminnan itse."

Riikka Rajalahti

"Olen tehnyt työurani kestävän kehityksen maatalouden ja maaseutukehityksen parissa. Olin mm. noin kymmenen vuotta Maailmanpankin asiantuntija- ja hankeinvestointitehtävissä, ja toimin organisaation johtavana maatalouden innovaatiosysteemien asiantuntijana. Toimin nykyään mm. konsulttina ja metsätalousyrittäjänä – minulla on sekä talousmetsää että suojeltua metsää.

Mielestäni nykyisenkaltainen ja voimakkaasti kasvava tuulivoimarakentaminen ei ole kestävää Suomen luonnon, ihmisten eikä talouden kannalta. Toimin Pelastetaan Suomen Luonto Ry:ssä vapaaehtoispohjalta. "