Puheeksi otettua

Puheeksi otettua

Ajelimme luontoretkellä nyt keväällä pohjois-pohjanmaalla ja pohjoisessa aina Norjaan asti. Aika kova shokki nähdä jo pystyssä ja rakenteilla olevat tuulivoima”puistot”. Karmean näköistä katseltavaa jo nyt ja olemme vasta lapsen kengissä näissä hankkeissa. Luonnon ja sen kunnioittamisen näkökannasta teemme anteeksiantamatonta työtä.

Ymmärrän energiatarpeet ja haasteet sinänsä mutta näky on hirveä. Suomi sininisine järvineen ja vihreine metsineen onkin yhtäkkiä valkoisia välkkyvalo ropelleja pyörittävä energiatehdas. Silminkantamattomiin. 😳 Se siitä luontomatkailusta…

Tekniikka&Talous

Nyt, kun Ranskan ydinvoimalaitoksissa on ollut huoltoja ja teknisiä vikoja, Saksasta on tullut moitteita, kun Ranska ei ole kyennyt toimittamaan sille ydinenergiaa tarpeeksi.

Helena Petäistö, @PetaistoHelena, Twitter. 27.4.2023

Olkaa äärettömän herkällä korvalla ja silmin koskien näitä luontoselvityksiä!

Nyt meidän pitäjässä jo toistamiseen voidaan todeta, että nämä ammattilaisten tekemät tutkimukset ovat vajavaisia! Puuttuu merkittävä ratsutalli tai erämökkejä jne.

Tai suurpetoja puuttuu koska niitä ei "tavan talliainen" tiedä, että olisi hyvä ilmoittaa suurpetohavainnoista.
Kontaktoikaa yrityksiä jotka tekevät näitä selvityksiä ja ilmoittakaa paikalliset asiantuntijat maastopäiville mukaan, sekä aktivoikaa nämä paikalliset asiantuntijat.

Conenor liikevaihto

Kun nyt mietitään hyötyjä ja haittoja, toivottavasti rehellisesti, tuli alan myötävaikuttajan, Suomen Tuulivoimayhdistyksen, sivuilta oheinen vastaus kysymykseen lapojen kierrätykseen joka on kehitteillä:

Uusi ratkaisuja kästellä ja hyötykäyttää komposiittimateriaaleja on kehitteillä. Esimerkiksi tuulivoimaloiden lapamursketta voidaan hyödyntää muun muassa erilaisten rakennusteollisuuden komposiittimateriaalien valmistuksessa lujitteena ja kokeiluja tehdäänkin jo muutamissa yrityksissä eri puolilla maailmaa. [Lue lisää suomalaisen Conenorin kehittämästä tuotteesta](http://www.tuulivoimalehti.fi/aiheet/lapojen-uusi-elama.html).

Sitten jäin miettimään myös tätä Conenorin kyvykkyydestä kun liikevaihto on 7000€ . Ja sitten Conenorin sivukin oli poistettu Tuulivoimayhdistyksen sivuilta .. merkillistä.