Pelastetaan Suomen Luonto ry

Tietoa meistä

Pelastetaan Suomen Luonto ry on poliittisesti sitoutumaton yhdistys, jossa on mukana tavallisia suomalaisia. Teemme vapaaehtoistyötä luonnon, ihmisen ja yhteiskunnan hyväksi. Päämäärämme on edistää luonnon suojelua ja varmistaa Suomen luonnon monimuotoisuuden säilyminen.

Aloitamme työmme huolehtimalla parhaamme mukaan siitä, että tuulivoimaa rakennetaan Suomeen vastuullisesti. Ihmisten huolia on kuunneltava, eikä luontoa saa tuhota. Suuri huolemme on, että kehitys ei ole nyt tämän tavoitteemme mukaista.

Jäsenemme ja aktiivimme ovat tavallisia suomalaisia, joista monia tuulivoiman massiivinen rakentaminen koskettaa eri tavoin. Jotta työmme on mahdollisimman vaikuttavaa, työskentelemme tiiviissä yhteistyössä monien eri intressiryhmien kanssa.

Pelastetaan Suomen luonto ry on aktiivinen yhdistys, joka tarjoaa sekä innokkaalle jäsenistölle että kaikille kiinnostuneille yhteisiä tapahtumia ja koulutuksia sekä verkon kautta aktiivista keskustelua ja vertaistukea. Ensimmäiset julkiset aktiviteettimme tuovat rakentavassa hengessä esiin tuulivoimarakentamiseen liittyviä haittoja ja huolia.

Pyrimme aktiiviseen vuoropuheluun kuntien, kaupunkien ja valtakunnallisten päättäjien, maanomistajien, yritysten sekä Suomen ainutlaatuista luontoa arvostavien ihmisten kanssa.

Yhdistys toimii valtakunnallisena yhdyssiteenä eri luontoon liittyvien epäkohtien parissa. Tällä hetkellä toimimme aktiivisesti tuulivoimateollisuusalueiden rakentamiseen liittyvien haittojen esille tuomiseen. Kohderyhminä kuntien ja kaupunkien päättäjät ja poliitikot, maanomistajat, tuulivoimarakentamisen haitoista kärsivät yritykset ja suomen kaunista luontoa arvostavat ihmiset.

Liity jäseneksi

Lataamme aivomme luonnossa!

Luonnon hyvinvointivaikutukset tunnetaan hyvin. Mikä muu rauhoittaa sinut parhaiten kuin hiljainen metsä tai käpytikan seuraaminen sen hakiessa kuusenkäpyjä syötäväksi. Tai hieno auringonnousu vaaran takaa tai sysimusta hiljaisuus syksyisenä yönä tai mahtava kuutamolla koettu makaaminen lumessa selällään ja tähtien katselu. Tai jäätyvien järvien mahtava rusahtelu syksyisin. Tai Mauri maakotkan upean lennon seuraamisen Viitasaaren Pyydysmäessä. Jokainen kokee luonnon tavallaan ja luonto hoitaa meitä monin tavoin; aistimme kohentuvat, verenpaine laskee, aivot voivat paremmin, vastustuskykymme voimistuu ja jo pelkkä metsäilman hengittäminen edistää terveyttämme.

Suojelemalla luonnon monimuotoisuutta, lintuja ja eläimiä, maisemia ja sen äänimaailmaa ja välillä sykähdyttävää hiljaisuutta niin samalla suojelemme myös itseämme. Olemme sen velkaa menneille sukupolville, joka on rakentanut maamme hyvinvoinnin sekä velkaa myös itsellemme, lapsillemme ja tuleville sukupolville.

Liity jäseneksemme ilmaiseksi niin saat lisätietoa projekteistamme. Keskitymme nyt varmistamaan, että tuulivoimaa rakennetaan vastuullisesti, ihmisiä ja luontoa arvostaen.

Pelastetaan Suomen luonto ry.

Osoite:
Ruuhijärventie 160
44500 Viitasaari

Yhteyshenkilö:

Upi Vartiainen

upi vartiainen

”Ei muuta kuin lapioimaan. Jollakinhan tätä elämäänsä on yritettävä hankaloittaa, ettei onnellisuudessaan ihan ylikierroksille menisi”.

Yhteistyökumppanit

Tuulivoima-kansalaisyhdistys ry on tuulivoimarakentamisen piiriin joutuvien kansalaisten etujärjestö ja yhdysside. Tavoitteenamme on, että tuulivoimarakentamisesta ihmisille, luonnolle ja kulttuuriperinnölle aiheutuvat haitat estetään korjaamalla vanhentuneet säädökset ja ohjeistukset ajan tasalle ja perustamalla tuulivoimapäätökset totuudenmukaisiin selvityksiin.

tvky.info