Ajankohtaista

Ajankohtaista

Suomen Uusiutuvat todistetusti käyttää ’erämaiden suojelua’ keppihevosenaan vähimmäissuojaetäisyyttä vastaan

Etujärjestö väittää, että kiinteä etäisyys ei perustuisi vaikutuksiin. Ensinnäkin vähimmäissuoja ei ole kiinteä, vaan sitä täydennettäisiin edelleen melu-, välke- ja maisema-arvioinneilla. Ts suojaetäisyys perustuisi sekä vähimmäissuojaan että vaikutusten arviointiin.

Lue lisää

Tuulivoimarakentamiseen kohdistuu tiukennuksia sekä helpotuksia

Hallituksen puoliväliriihi päätti mm. seuraavista muutoksista: Tuulivoiman etäisyyssääntelyä koskeva hallitusohjelmakirjaus toteutetaan tavalla, joka mahdollistaa puhtaan energiantuotannon kasvun ohjaten tuulivoimaa asutuksen, sosiaalisen hyväksynnän, luonnon sekä sähkönsiirron näkökulmasta tarkoituksenmukaisille sijainneille.

Lue lisää

Tuulivoiman ympäristövaikutuksia on kaatumassa veronmaksajien niskaan – S-ryhmä ja useat tuulivoimayhtiöt sopivat jättävänsä teräsbetonisia perustuksia maastoon

Sopimusehdoista voi tehdä johtopäätöksen, jonka mukaan vuokra-ajan päätyttyä perusten mahdollinen poistaminen saattaa jäädä maa-alueita vuokranneiden kuntien vastuulle.

Lue lisää

Milloin rakentaminen ja energiasektori kantavat vastuunsa aiheuttamastaan metsäkadosta ja hiilinielujen tuhoamisesta?

Keskustelu metsien hakkuu- ja suojelutasosta, monimuotoisuudesta, ennallistamisesta, hiilinieluista ja vihreästä siirtymästä käy jatkuvasti kierroksilla. Monet näistä tavoitteista ovat keskenään ristiriitaisia.

Lue lisää (PDF)

Suomessa voidaan suojata sekä asukkaita että erämaita – 2000–2500 m suojaetäisyydellä

Suomella on huomattava tuulivoimapotentiaali, vaikka asettaisimme vähintään 2–2.5 km kansallisen vähimmäissuojaetäisyyden - ei siis ole mitään syytä olla asettamatta suojaetäisyyttä kuten hallitusohjelmassakin todetaan.

Lue lisää (PDF)

Tuulivoimaloiden omistus, rahoitus ja verotus ovat Luxemburgissa – mitä jää Suomeen?

Suomessa sijaitsevat tuulivoimayhtiöt ja hankkeet ovat pääosin ulkomaisessa omistuksessa, erityisesti Luxemburgiin rekisteröidyillä rahastoilla. Erikoisrahastojen veronmaksu Suomeen on tutkitusti vähäistä ja monimutkaista.

Tuulivoimaloiden omistus, rahoitus ja verotus ovat Luxemburgissa – mitä jää Suomeen?

Tuulivoimateollisuusalueiden ”maanvuokrasopimusten” 11 heikointa lenkkiä maanomistajan kannalta

Niin sanottu Vihreä siirtymä: Kun muualla painetaan jarrua Vihreälle siirtymälle, niin Suomessa sen poliittinen hehkutus vain kasvaa. Suomen Vihreässä siirtymässä suunnitellaan rakennettavaksi maamme luontoon ja maisemiin satoja tuulivoimateollisuusalueita, kymmeniä tuhansia tuulivoimaloita sekä valtava määrä kaivoksia ja aurinkoteollisuusalueita.

Tuulivoimateollisuusalueiden ”maanvuokrasopimusten” 11 heikointa lenkkiä maanomistajan kannalta